čtvrtek 27. prosince 2012

Prvotřídní pneu za bezkonkurenční ceny

Jak se mění vlastnosti starších pneu ve srovnání z novými pneumatiky. Pět let staré pneu při různých testech se pokusili zjistit, jak se mění vlastnosti levné letní pneu respektive jejich plášťů s jejich stárnutím. I když má starší pneu velký vzorek a je starší než pět let tak její vlastnosti na mokré silnici už o dost zaostávají za novými výrobky, které na první pohled vypadají stejně. Na suché silnici potvrdil test úbytek bezpečnosti s přibývajími lety nebo spíš stářím pneumatiky nejlevnější, podle testu ale rozdíl není tak velký jako na mokré vozovce.

Pokud máte starší levné letní pneu tak jejich brzdná dráha se prodlužuje a jsou hůře ovladatelná na mokrém povrchu. Dva a tři roky používané zimní pneumatiky jejich pláště mají sice o něco horší vlastnosti než nové, ale rozdíl ještě není tak patrný. Pětileté a starší pneumatiky jejich vlastnosti začínají zaostávat významnou měrou za novými pneumatikami. Pneumatiky starší než 10 let měly v testech nejhorší hodnocení nejhorší byli  při zkouškách na mokré silnici.

Kde seženeme kvalitní pneumatiky? Postačí se podívat na internet, ale nedejte se nachytat. Mnozí podnikatelé nemají zboží na skladě, i když to tvrdí, prověřený internetový obchod pneu.extralevne-pneu.cz, který prodává kvalitní pneumatiky většinu pneumatik na skladě má. Zimní nejlevnější pneu budou dražší, to je jisté, shodují se obchodníci pneu i jejich výrobci.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.