čtvrtek 27. prosince 2012

Nadčasové ploty za výtečné ceny

Z finančních důvodů se obvykle podezdívky zhotovují – podobně jako zděné sloupky – především u předzahrádek rodinných domů. Je to esteticky mnohem působivější než prosté oplocení pletivem, které zas zcela postačí mezi pozemky, kde nepředěluje rušivě zeleň.

Podezdívky a ohradní zdi se podobně jako zděné sloupky stavějí na základech z betonu, případně z kamene. Základ musí být v nezámrzné hloubce. Mezi něj a samotnou podezdívku nebo hmotu zdi se vkládá hydroizolace, čímž se zabrání tomu, aby zdí vzlínala zemní vlhkost. U stupňovitých podezdívek je třeba od sebe vzájemně oddělit plotová pole dilatačními spárami, aby nevznikly trhliny. Výška podezdívky bývá různá, závisí na architektonickém řešení celého plotu.

Většina oplocení, kdy pletivo má podobu nataženého na betonových či ocelových plotových sloupcích. Toto levné řešení se používá – kromě pohledové části plotu u předzahrádky – na většině obvodu pozemku, podobně jako třeba kovové ploty i dřevěné ploty. Plotové sloupky bývají z ocelové trubky, která se na konci musí uzavřít kvůli korozi, nebo z různých profilů. Plotové sloupky ocelové před zabetonováním musíte zbavit jeho povrch rzi a nenatírejte ho, jinak by k němu beton dostatečně nepřilnul.

Rohové plotové sloupky musejí mít opěry, které se rovněž zabetonovávají. Plotové sloupky u vrátek zakládejte hlouběji, aby mráz neztěžoval jejich funkci. Kovové plotové sloupky se prodávají pozinkované a opatřené plastovým povlakem. Plotové sloupky hotových plotových systémů mívají už připraveny zámky, do nichž se např. osazují drátěné rošty. www.ceskeploty.cz na internetu nabízejí kvalitní dřevěné ploty i kované brány nepřeberného množství druhů a barev.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.